Tiesitkö nämä asiat saunan terveysvaikutuksista?

Oi, tuo kuuma ja kostea koppi, joka on lähes jokaiselle suomalaiselle todella lähellä sydäntä. Monilla meillä löytyy varmasti paljon tarinoita saunasta ja sauna onkin usealle hetkittäinen karkumatka arjesta, paikka rauhoittua, poistaa stressiä ja puhdistaa ilmaa. Suomalaiset saunovat usein perheen kesken tai kavereiden kanssa, jossa huolet ja murheet unohtuvat. Suomalaisessa saunomiskulttuurissa sauna on lyhykäisyydessään rauhanomainen paikka, jossa paha ilmapiiri on kirosana.

Saunomiseen liittyy kuitenkin myös monia terveysvaikutuksia ja niistä listaammekin muutaman. Lisää tietoa saunomisen terveysvaikutuksista löydät mm. terveyskirjastosta

1. Iho

Usein luullaan, että saunominen kuivattaa ihoa. Itseasiassa saunominen parantaa ihon läpäisyestettä, jonka vuoksi saunominen on hyväksi myös ihmisille, jotka kärsivät ihotaudeista, kuten psoriasiksesta.

2. Verenkierto

Sauna parantaa ääreisverenkiertoa varsinkin ikäihmisillä. Saunomalla sormet ja varpaat eivät siis palele yhtä helposti, kuin saunaa välttävillä. Saunominen alentaa myös verenpainetta sekä saattaa parantaa sydämen toimintakykyä.

3. Lämpöhoito

Saunominen luonnollisesti sisältää lämpöhoidon hyödyt. Lämpöhoito vähentää mm. reumasta aiheutuvia kipuja. Kroonisessa, ei allergisessa nuhassa saunominen useamman kerran viikossa helpottaa nuhan oireita.

Tässä listattuna vain muutamia tutkittuja hyötyjä. Halutessasi voit jättää meille pyynnön suunnittelukäynnille. Tehdään yhdessä saunastasi mukava paikka.