Kylpyhuoneen silikonisauma, jossa on likaa
|

Kylpyhuoneen silikonisaumat – Miksi ja milloin ne tulee vaihtaa?

Kylpyhuoneen silikonisaumat kuluvat aikojen saatossa. Sillä, kuinka paljon käytämme kylpyhuonetta, on merkitystä siihen, milloin kylpyhuoneen silikonit tulee vaihtaa uusiin.

Mitä pidemmäksi silikonisaumojen vaihtoväli kasvaa, sitä suurempi on todennäköisyys sille, että saumat hapertuvat ja alkavat päästää vettä laatoituksen ja vesieristyksen väliin. Huolimattomalla ja kokemattomalla työllä saatetaan vaikuttaa siihen, että silikonisaumojen käyttöikä jää varsin lyhyeksi ja pahimmassa tapauksessa voidaan olla edistämässä kosteusvaurion muodostumista. Ammattitaitoisten asentajien avulla kylpyhuoneen silikonien vaihto saadaan suoritettua huolellisesti ja tarkasti – voit luottaa siihen, että työnjälki on sellaista kuin pitääkin.

Miksi kylpytilojen silikonit tulee uusia?

Silikonin tehtävänä on viimeistellä kylpyhuoneen saumat, kuten esimerkiksi lattian ja seinälaatan rajat, seinien kulmat ja kalusteiden läpivientien ympärykset. Silikoneilla on tärkeä tehtävä kylpyhuonetiloissa: silikonisaumat pitävät saumat joustavina ja ohjaavat veden valumaan lattialle, eikä laattojen alle. Silikonien uusimisen myötä kylpyhuonetilat pysyvät siistinnäköisinä ja sen avulla tilat saadaan pidettyä käyttökelpoisina tulevinakin vuosina. Hyvällä ilmanvaihdolla, lattiapintojen lastaamisella ja lattialämmityksellä silikonisaumojen käyttöikää saadaan pidennettyä entisestään.

Milloin kylpyhuoneen silikonit tulee vaihtaa?

Silikonien vaihtoväli tulisi olla noin 3-5 vuotta. Silikoni- ja laattasaumojen uusiminen on ajankohtaista silloin, kun reunat alkavat irtoilla laatasta. Myös kellastuminen on ajan saatossa mahdollista, joten silikonien vaihto jo pelkästään esteettisistä syistä on suositeltavaa ja mahdollista toteuttaa.

Silikonipinnoissa olevat homeenestoaineet myös menettävät tehoaan vuosien saatossa ja jos silikonissa huomaa hometta pieninä mustina pisteinä, tulee silikonit vaihtaa. Home saattaa levitä helposti silikonisaumoista laattasaumoihin, jos syntyneisiin muutoksiin ei reagoida. Homeen muodostumiseen pystyy vaikuttamaan myös silikonisaumojen puhdistuksella, mutta todetusti liiallinen hankaaminen ja käsittely kuluttavat silikonisaumojen homeenestoaineen vaikutusta. Tämä saattaa entisestään lisätä mustien homepisteiden muodostumista silikoneihin. Silikonisaumojen puhdistus homeesta voi tarjota hetkellisen avun ongelmaan, mutta pidemmällä aikavälillä tarkasteltuna silikonien vaihto on aiheellista. 

Sauna- ja kylpyhuonehuollot toteuttaa yhteistyökumppanimme Fixonomi Oy

Silikonien vaihdon sekä muut saunan ja kylpyhuoneen huoltotoimenpiteet voit tilata kätevästi Fixonomilta.