Hannu Koski: ”Pääsimme juhannukseksi uuden saunan löylyihin”

Omakotitalomme saunaosasto oli tullut kymmenen vuoden ikään, ja niinpä poikiemme kasvaessa saunaremontti alkoi tuntua ajankohtaiselta. Erityisesti halusimme järjestellä lauteiden mallin uusiksi, ja saada saunan neliöt hyötykäyttöön. Etsimme yritystä, joka voisi huolehtia koko hommasta aina suunnittelusta toteutukseen ja jätteiden poiskuljetukseen. Niin päädyimme Saunatohtoriin.

Onneksi jätimme saunaremontin ammattilaisten käsiin

Kävimme ennen remonttia läpi useita palveluntarjoajia: Vantaalla kun riittää vaihtoehtoja. Lähetimme tarjouspyyntöjä ja luimme netistä muiden kokemuksista. Etsimme meidän tarpeisiimme parasta vaihtoehtoa, koska emme halunneet tehdä itse, saatikka toimia remontin projektipäällikkönä. Se vasta olisi ollut savotta!

Saunatohtori pystyi hoitamaan puolestamme koko remontin, mikä tuntui lopulta myös taloudellisimmalta ratkaisulta. Säästimme aikaa ja saimme keskittyä rauhassa omiin töihimme. Asentajillekin kuuluu erityismaininta työn tarkkuudesta. Sitä oli ilo seurata! He miettivät esimerkiksi millintarkasti, miten lauteista saadaan parhaimman näköiset.

3D-kuvat auttoivat saunatilan hahmottamisessa

Saunatohtorin edustaja kävi meillä etukäteen mittaamassa saunan ja juttelemassa siitä, minkälaiset lauteet meillä oli mielessä. Olimme pohtineet asiaa alustavasti, mutta tilan hahmottaminen tuntui vaikealta. Esimerkiksi kun kiuas upotetaan L-mallisten lauteiden keskelle, on pystyttävä varmistumaan, että tilaa jää varpaille riittävästi joka paikassa.

Kun suunnitelmista tehtiin 3D-malli, tilan hahmottaminen helpottui valtavasti. Kokonaisuuden pystyi ymmärtämään jo ennen varsinaisten lauteiden asennusta, ja hoksaamaan samalla, mitä kaikkea lauteiden väliin mahtuu.

Uusi sauna valmistui aikataulussa juhannukseksi

Asennustyöt alkoivat juhannusviikolla, ja oli hienoa huomata, miten homma lähti heti ajallaan käyntiin. Vanha kiuas aiheutti kuitenkin mutkia matkaan, koska se ei ollutkaan kunnossa niin kuin oletimme, vaan vastukset olivat rikki.

Saunatohtori piti kuitenkin lupauksensa ja onnistui hankkimaan vanhan kiukaan tilalle uuden ja asentamaankin sen juhannusaattoon mennessä.

Kun istuimme juhannuksena koko perhe yhdessä uuden saunan löylyissä, mietimme, miten ihmeessä mahduimme koskaan vanhaan saunaan! Mielessä kävi myös, miksi emme lähteneet remontoimaan saunaa jo paljon aikaisemmin. Valmistahan tuli vaivattomasti heti, kun päätös ja suunnitelmat oli tehty.

-Hannu Koski