Sauna, jossa on tunnelmavalaistus selkänojassa
- -

Maaret ja Erkki Virtanen: ”Remontti niin kuin odotettiin, toivottiin ja sovittiin.”

Helsingissä asuvat Maaret ja Erkki Virtanen ovat uudistaneet 80-luvulla rakennettuaparitalokotiaan vaihe vaiheelta. – Yleinen perimätieto kertoo, että tällaisen ajan perästä kannattaa peruskorjata tiloja, vaikka mitään varsinaista vikaa rakenteissa ei olekaan, Erkki Virtanen perustelee kylpytilojen uudistamista.

Kun sauna- ja kylpytilojen remontointi tuli ajankohtaiseksi, niin pariskunta sai yllätyksekseen puhelinsoiton kuin tilauksesta. – Saunatohtorilta soiteltiin ja kyseltiin meidän remonttisuunnitelmia. – He olivat tässä lähialueella tekemässä saunaremonttia ja sovimme tutustumiskäynnin Saunatohtorin asiantuntijan kanssa, Maaret Virtanen kertoo. – Suunnittelukäynnin jälkeen saimme heiltä suunnitelmat ja tarjouksen. Yrityksen palvelu tuntui vakuuttavalta ja niin päädyttiin tekemään sopimus pesu- ja saunatilojen remontista. – Sopimus syntyi keittiön pöydän ääressä puolessatoista tunnissa ilman sen suurempaa epäröintiä, Virtaset muistelevat.

Materiaaleissa runsaasti valinnanvaraa

Itse remonttivaihe kesti Virtasten kohdalla päivälleen kaksi kuukautta. Siinä ajassa pesuhuone, sauna ja kaksi wc:tä saivat uuden ilmeen. Ammattilaisasentajia oli töissä parhaimmillaan neljä miestä työnjohtajineen ja aikataulussa pysyttiin hyvin. Erkki Virtanen kehuu Saunatohtorin toimintaa eteväksi. – Työmaa oli koko ajan hyvin suojattu, mikä on märkätilojen remontissa erityisen tärkeää. Materiaalien valinta sujui vaikeuksitta Saunatohtorin laajasta valikoimasta. – On oikea tapa, kun antaa vaimon valita, Erkki Virtanen muistelee suunnitteluvaihetta.

Virtaset kiittelevät Saunatohtorin suunnitelmien pitämisestä. Aikatauluarvio oli hyvin realistinen. – Joskus kuulee, että arvioita tehdään ylioptimistisesti. Meidän kohdallamme alkuperäinen arvio piti paikkansa.Myös pienet muutokset remontin aikana onnistuivat sujuvasti.Koko hommasta annan arvosanan 10- . Ja miinus vain sen takia, että ainahan voi kuitenkin olla joku, joka pystyisi vielä hitusen parempaan, Erkki Virtanen myhäilee.

Virtasten kodissa remontti jatkui kylpytilojen uudistuksen jälkeen sähkötöillä. – Olimme niin tyytyväisiä Saunatohtorin toimintaan, että tilasimme sähköurakankin heidän kauttaan, Erkki Virtanen kertoo tyytyväisenä.